Fortfarande inne i ugnen.
Ca 30 bitar, ugn 150 grader100 g smält smör
2 ägg
5 dl mandelmjöl
1 1/2 tsk bakpulver
1 pkt saffran
2 msk honung
Smält smöret och låt svalna lite, blanda i saffran och honungen. Blanda mandelmjölet och bakpulvret. Vispa upp äggen så det blir ordentligt fluffigt och blanda därefter i den lite avsvalnade smörblandningen och därefter mandelmjölblandningen.
Bred ut på bakplåtspapper på den plåt till en jämntjock rektangel, ej för tunn. Sätt in i 150 grader i 15 minuter. Sänk ugnen till 100 grader och ta ut kakan och skär i mindre bitar. Ställ tillbaka i ugnen ytterligare 1 timme, öppna gärna ugnsluckan då och då för att släppa ut fukt.
Lycka till!
1 kommentar:
Mmmm... saffran är så gott!
Skicka en kommentar