Nu har jag 12 stycken rykande varma vaniljmuffins med chokladknappar framför mig på ett fat.
Nedan har ni recept om ni blir sugna på att baka!
Eva
Vaniljmuffins med ljusa chokladknappar
12 stycken
Ingredienser
100 g smör
2 ägg
1 1/4dl socker
1 tsk vaniljsocker
100 g smör
2 ägg
1 1/4dl socker
1 tsk vaniljsocker
1 tsk vaniljarom
2 dl mjölk
1/2 msk citronsaft
3 dl lantbrödsmjöl (fyra sädesslag)
2 tsk bakpulver
2 dl mjölk
1/2 msk citronsaft
3 dl lantbrödsmjöl (fyra sädesslag)
2 tsk bakpulver
1 dl ljusa chokladknappar
1. Sätt ugnen på 200 grader (varmluft)
2. Smält smöret
3. Vispa ägg, socker och vaniljsocker poröst
4. Rör ner det smälta smöret, mjölken och citronsaften
5. Blanda försiktigt i mjöl och bakpulver
6. Placera muffinsformar i en muffinsplåt
7. Muffinsformana fylls till hälften med smeten, lägg i några chokladknappar, fyll på med resten av smeten.
8. Grädda 10-12 minuter i mitten av ugnen.
2. Smält smöret
3. Vispa ägg, socker och vaniljsocker poröst
4. Rör ner det smälta smöret, mjölken och citronsaften
5. Blanda försiktigt i mjöl och bakpulver
6. Placera muffinsformar i en muffinsplåt
7. Muffinsformana fylls till hälften med smeten, lägg i några chokladknappar, fyll på med resten av smeten.
8. Grädda 10-12 minuter i mitten av ugnen.
Lycka till!
Eva
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar