8 december 2012

Pepparkaksbollar

Har gjort pepparkaksbollar för första gången, recept här. Värma på lite glögg och sedan smaka, tjuvsmakade på smeten och den var jättegod.
Vad gör ni för julgodis?
Eva

5 kommentarer:

Synnøve. sa...

Såg gott ut... men det var så mycket konstiga saker i....
Har inte sånt här... vad kan man ta i stället för mandelmjöl och det där kokosfettet? Som jag inte helt ved vad det är... är det sånt man friterar i?
Kram Synnöve.

Erikas LCHF till vardag och fest sa...

Jag har gjort lakritstryffel och sen kanske jag ska göra lite chokladbräck (heter det så... choklad med nötter i?).

Synnøve.: Mandelmjöl kan du göra själv genom att mala mandel, du behöver inte skålla den innan. Kokosfettet är inte det silvriga paketet i mejerihyllan (det innehåller härdat fett), välj istället ett ekologiskt alternativ. Du kan säkert byta ut det mot smör i det där receptet.

Hjärtan i livet sa...

Synnöve, svarade på dina frågor i FB, hoppas du sett det men jag ser att du fått svar här också.
Erika, jag ska prova lakritstryffel jag med, kollar in ditt recept sen.

Nattlärkan sa...

Jag gör knäck och något som heter strykande åtgång! Kanske blir det lite mandelmassa-godis också!

Hjärtan i livet sa...

Nattlärkan, jag ska också göra knäck både lakritsknäck och vanlig.