Fröbröd
Blanda i en bunke
2 dl linfrö
1,5 dl sesamfrö
1 dl pumpakärnor
1 dl solroskärnor
1 nypa salt om man vill (jag hoppade över saltet)
Täck med vatten och låt stå i kylen över natten eller minst timmar.
Bred ut fröblandningen på en plåt med bakplåtspapper till ett jämt lager.
Grädda i 125 grader i 1 timme med stängd lucka, sänk värmen till 100 grader och grädda i ytterligare 1 timme men öppna luckan varje kvart för att släppa ut fukt.
Stäng av ugnen och låt plåten stå kvar med ugnsluckan lite öppen tills brödet har torkat.
Dela i bitar och njut med t ex mycket smör och god ost.
Lycka till!
Eva
1 kommentar:
Låter verkligen jättegott!
Det måste jag absolut prova.
Trevlig helg
Kram Anncathrine
Skicka en kommentar