22 mars 2012

Fröbröd

Förberedde för att baka fröbröd i morse och nu är tiden slagen för att breda ut på en plåt och in i ugnen på 125 grader i ca 60 minuter. Har ni smakat fröbröd? har ni inte....... då är det dags för det är bara såååå gott. Här kommer receptet som jag följt denna gång, har fått det av Anneli Melander på HälsoBlomstra.


Fröbröd
Blanda i en bunke
2 dl linfrö
1,5 dl sesamfrö
1 dl pumpakärnor
1 dl solroskärnor
1 nypa salt om man vill (jag hoppade över saltet)


Täck med vatten och låt stå i kylen över natten eller minst  timmar.
Bred ut fröblandningen på en plåt med bakplåtspapper till ett jämt lager.
Grädda i 125 grader i 1 timme med stängd lucka, sänk värmen till 100 grader och grädda i ytterligare 1 timme men öppna luckan varje kvart för att släppa ut fukt.
Stäng av ugnen och låt plåten stå kvar med ugnsluckan lite öppen tills brödet har torkat.
Dela i bitar och njut med t ex mycket smör och god ost.

Lycka till!
Eva

1 kommentar:

Blommiga Rutan sa...

Låter verkligen jättegott!
Det måste jag absolut prova.

Trevlig helg
Kram Anncathrine